Sarpıncık Feneri - Karaburun yarımadası İZMİR Körfezi

Fotoğraf; Emirali Kokal ☘️


1938 yılında inşaa edilen Sarpıncık Feneri, 12 metre yüksekliğindeki beyaz kulesi, kırmızı kiremit çatılı küçücük lojman binası ile her baharda Karaburun Yarımadası’nı baştan başa saran nergis ve kekik kokusunun gizemli aşığıdır adeta..

Karaburun Yarımadası’nın en kuzey ucunda, bölgede denizden algılanan tek yapı olarak hala varlığını sürdüren tarihi fener, deniz seviyesinden 97 metre yükseklikteki ince beyaz silueti ile seferden dönen yorgun balıkçı teknelerine İzmir Körfezi’nin kapısını fısıldamıştır yıllarca..



İzmir Çeşme Yarımadası Urla-Karaburun yönünde yol alınca deniz kokulu birbirinden güzel koylara tepeden bakıp Karaburun'a ulaşıyorsunuz. Karaburun merkezinde bulunan Yeni iskele'den sonra 12 km daha ileriye, yarımadanın uç noktasına yaklaşınca önce Sarpıncık Köyüne, sonra da tepelere çıkıp en uç noktada Sarpıncık Deniz Feneri tabelalarını takip ederek, 
Efes-Mimas gezi patikalarından ilerleyerek varacağınız Sarpıncık Feneri, her gün batımında Ege’nin mavi sularını aydınlatmaya, muhteşem manzarası ve serin esen yaz rüzgarlarıyla tüm deniz tutkunlarına huzur ve saadet dağıtmaya devam edecek..
Fener günümüzde güneş enerjisi ile çalışıyor..

Yazar

Çiğdem Tepecik

Yazara ilişkin bilgilere, "Biz Kimiz" kısmından ulaşabilirsiniz..

0 yorum :